Contactgegevens

  • Schoonheidssalon Elegance
  • Mecheline van Berkel
  • Elleboogstraat 4
  • 5453 SJ   Langenboom
  • 06-15135336
  •  
  •  
  • www.schoonheidssalon-elegance.nl

 

Microdermabrasie

Rimpelvorming is onontkoombaar en iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Soms zijn er factoren die de huid echter behoorlijk kunnen beschadigen.

Hardnekkige acne, operatielittekens, brandwonden, pigmentvlekken, groei- of zwangerschapsstriemen zijn enkele voorbeelden die als storend ervaren kunnen worden of een belemmering kunnen zijn in het dagelijks functioneren. Met micro-dermabrasie kunnen deze huidbeschadigingen tot een minimum terug gebracht worden.

Ook rimpelvorming kan zichtbaar vervaagd worden.

de behandeling

De micro-dermabrasie start in kuurverband met behandelingen om de 2 tot 3 weken (afhankelijk vd huid) tot het gewenste resultaat is bereikt. Daarna is een behandeling om de 4 tot 6 weken voldoende om het behaalde resultaat te behouden.

De behandeling op zich is intensief. U voelt dat de kristallen over de huid gaan, maar in de regel wordt dit niet als pijnlijk ervaren.

Na de behandeling kan de huid iets trekkerig aanvoelen en enige roodheid vertonen, zoals bij een lichte zonnebrand. Er is een dun laagje van uw huid afgehaald, waardoor een goede nabehandeling van uw huid noodzakelijk is. De speciale lotion, rebuilder serums en crème die u na de behandeling dient te gebruiken zorgen voor een aangenaam gevoel en versnellen het herstel van de huid.

Deze producten zijn volledig afgestemd op de micro-dermabrasie behandeling.
 

GLYCOPEELING

Een gezonde, mooie, jonge huid, dat is wat we allemaal willen. Er stralend uit zien en onze jeugdigheid behouden zonder onzuiverheden en littekens.
Peelen is het sleutelwoord.
Een peeling is een werkwijze die als doel heeft om als het ware de huid te “pellen”. Het woord peelen komt van het Engelse woord ‘to peel’, wat letterlijk pellen betekend.
Het stratum corneum in de epidermis bevat ongeveer 20 huidlagen. Elke dag laat de huid ca. 30.000 dode huidcellen los waarna deze uiteraard van binnenuit weer worden aangevuld. Op deze manier schuift het rijtje telkens een stukje op. Om dit natuurlijke proces te helpen en zo een mooie stralende huid te krijgen en te houden gebruiken we een peeling.

Chemische peeling

Een chemische peeling is een intensievere vorm van peelen. De zuren in deze peelings versnellen de afschilvering van het stratum corneum, hierdoor worden de collagene en elastine vezels in de huid gestimuleerd om mooie nieuwe cellen te maken. We gaan als het ware de huid opzettelijk beschadigen, waardoor het natuurlijk herstelmechanisme wordt aangespoord, hierdoor wordt de huid enorm gestimuleerd. De huid ziet er dus gladder, steviger en egaler uit dan daarvoor. Het effect van een fruitzuurpeeling is opeenstapelend. Dit betekent dat het resultaat verbeterd naarmate men vaker de peeling ondergaat.

Kenmerken van de huid:
De huid vertoont een snelle verhoorning.
De huid vertoont talgophopingen en ontstekingen.
De huid vertoont met fijne lijntjes de eerste tekenen van huidveroudering.
Door elasticiteit en vochtverlies verliest de huid zijn spanning en gaat deze  verslappen.
De huid heeft een gering vermogen tot vochtbinding waardoor het stratum corneum snel vochtarm  wordt.
De huid verliest merkbaar aan stevigheid en elasticiteit.
Door het dunne stratum corneum is er weinig weerstand tegen alle invloeden waartegen de hoornsubstantie bescherming biedt.
De huid is zichtbaar verslapt en vertoont rimpels.
Rond de ogen is de huid dunner en minder elastisch aan het worden.